ACCUEIL > RSS > NOTICIES CAT > Tots els titulars d'avui - El Periódico en RSS

R S S : Tots els titulars d’avui - El Periódico en RSS


PageRank : 5 %

VoteRank :
(0 - 0 vote)

tagsTags: , , ,


Català - Catalan

LECTEUR FLUX RSSCoronavirus: Espanya suma 23 infectats després de sis casos més a València Últimes notícies en DIRECTE

28 février[ —]

El nombre de morts pel coronavirus de la Xina ja supera els 2.700. La major part dels casos es concentren a la ciutat de Wuhan (província de Hubei), però el virus ha sortit de la Xina i ja ha arribat a una trentena de països, entre els quals hi ha Corea del Sud, lIran, Itàlia Espanya (on actualment hi ha 23 casos hospitalitzats, més dos malalts més que ja havien sigut donats dalta).  

Seguir leyendo....


Les grans ciutats aposten pel 'car sharing' que Barcelona veta

28 février[ —]

Des de les empreses de mobilitat sostenible de Madrid es contempla amb perplexitat les restriccions imposades a  Barcelona al moto sharing. Copiaran per a les motocicletes el model de regulació del patinet compartit que ha fracassat a Madrid, mentre continuen sense autoritzar el car sharing amb el qual portem cinc anys dèxit i sha estès en capitals europees, es lamenten.

Seguir leyendo....


Les opinions dels usuaris de les motos compartides

28 février[ —]

Les motos compartides shan fet un lloc a Barcelona. La llibertat que ofereixen, la comoditat del servei semblant al Bicing, els preus ajustats i el fet que no contaminen al tractar-se de vehicles elèctrics són alguns dels avantatges que esmenten els usuaris. Tot i que alguns temen que la nova normativa i la proliferació dempreses acabin creant confusió. Aquí teniu algunes opinions:

Seguir leyendo....


Admnisitrativitis paralitzadora

28 février[ —]

Haver estat una capital amb una tan dilatada tradició anarquitzant i contrària a la verticalitat ens porta, per la maleïda llei del pèndol, a caure en laltre extrem. Lobjectiu municipal de regular és en si mateix lloable. Si sense normes comunes no es pot conviure ni en un poble petit, és evident que el caos regnaria, i ha regnat, allà on no hi ha normes o no són respectades. Ara bé, daquí a requisar milers de patinets compartits i retenir-los fins que saprovin unes ordenances que seternitzen al forn dels dubtes i pateixen retard rere retard, hi ha un abisme, el que ens separa de les ciutats avançades, sense por de la innovació, les que primer deixen fer i després, segons les conseqüències, només posen ordre on és imprescindible.

Seguir leyendo....


El control de la mobilitat de Barcelona

28 février[ —]

Sota el paraigua deconomia collaborativa han nascut nous serveis que han canviat en molt poc temps els hàbits dels ciutadans. Moltes vegades, avançant-se a la capacitat de les administracions de regular les iniciatives. La mobilitat no sha escapat dels nous models de negoci. Així, compartir vehicle es va consolidant com una opció que permet desplaçaments particulars sense les despeses derivades de la propietat. Sense assegurances ni imposades ni aparcament ni combustible.

Seguir leyendo....


Barcelona es conjura per ordenar aquest any tota la mobilitat compartida

28 février[ —]

Debatre sobre mobilitat a Barcelona és com discutir sobre la fragilitat del planeta a Palm Springs, en plena falla de San Andrés. La sensibilitat es dispara quan hi ha proximitat o, com és el cas, quan lestretor i la fisonomia deixen, o això sembla, poc marge de maniobra. La capital catalana no va ser la primera a tenir bici compartida, però sí que ha sigut referent, per a les coses bones i per a les coses dolentes que ha brindat el Bicing, per a un bon grapat de ciutats. El mateix va passar amb el sharing de motos, estrenat a mitjans del 2016. Però allà no va ser la cosa pública, sinó el sector privat, el que hi va prendre la iniciativa. Mentre el taxi es barallava amb Uber, les bicis lluitaven per un buit a lasfalt i el bus mirava desgarrapar velocitat comercial al seu raquític carril bus, aquests petits mosquits elèctrics han anat guanyant terreny, a més dunes noves generacions més disposades a la cosa collectiva que a la pròpia. Lajuntament ha fet saltar la banca amb un repartiment de llicències que les companyies que ja operen creuen insostenible. Es continua negociant. Forma part de la bateria de reformes destinades a posar ordre, aquest mateix any, en tota la mobilitat compartida. La seguiran les llicències de patinet per acabar amb un carsharing volgudament metropolità.

Seguir leyendo....


Els operadors de 'motosharing' s'indignen amb el repartiment de llicències

28 février[ —]

El pols que lAjuntament de Barcelona li ha fet a la mobilitat compartida no ha fet més que començar. Amb ladjudicació salomònica de 6.958 llicències de motosharing entre les 21 empreses (331 escúters per cada una) que es van presentar a la licitació, no només sha obert la capsa de Pandora, sinó que ha posat en peu de guerra els operadors que presten avui a Barcelona aquest servei de mobilitat. Hem passat de la sorpresa a la indignació, apunten alguns dels cinc proveïdors actuals (Cooltra, Acciona, Yego, Scoot i Movo). 

Seguir leyendo....


Bachelet va denunciar la persecució a Bolívia d'Evo Morales i els seus exfuncionaris

27 février[ —]

La presidenta interina de Bolívia, Jeanine Áñez, va iniciar la seva campanya electoral amb vista als comicis del 3 de maig amb una peça de publicitat que la mostra com una executora eficient i proba duna llar comuna que sha daixecar com Llàtzer. Calia posar la casa en ordre, i mentre daltres van apartar la mirada, nosaltres vam acceptar el repte, junts, diu a la propaganda, mentre supervisa les tasques de reparació que un grup dempleats fa alegre en representació de tots els sectors socials. La casa és la metàfora de Bolívia. Vam agafar i acomodar el desordre, vam redreçar els quadros i vam recollir centenars de vidres trencats. Avui Bolívia està en ordre i en pau, no va ser senzill, era una tasca dura i a lassumir-la vam entendre la seva veritable dimensió, diu amb veu pausada. Añez és segona a les enquestes. Luis Arce, el candidat del deposat Moviment al Socialisme (MES), Luis Arce, la duplica en intenció de vot. Loptimisme de la mandatària autoproclamada enmig de la crisi política del novembre passat no és compartit per lalta comissionada de Drets Humans de les Nacions Unides, Michelle Bachelet. El seu informe recent sobre la situació boliviana és summament crític amb les autoritats sorgides després del cop dEstat contra Evo Morales.

Seguir leyendo....


Moren desenes de soldats turcs en un atac aeri a Síria

27 février[ —]

Almenys tres desenes de soldats turcs han perdut la vida a la província siriana dIdlib en un bombardeig aeri atribuït a laviació russa o a la del seu aliat, el règim de Bashar al-Assad. Lincident, que constitueix una greu escalada en uns combats cada vegada més acarnissats pel control de lúltima regió en mans insurgents, es produeix només unes hores després que les forces rebels, avalades per Ankara, aconseguissin recuperar lestratègica localitat de Saraqeb i enmig de greus recriminacions de Moscou al bàndol turc, al qual acusa dintroduir de forma illegal artilleria i avions no pilotats.

Seguir leyendo....


Els talls de la Meridiana

27 février[ —]

Des de fa quatre mesos, la Meridiana és escenari diàriament de talls de trànsit entre les 20.00 i les 22.00 hores. Els protagonitzen un grup de manifestants independentistes que protesten així contra la sentència del Tribunal Suprem (TS) als líders del procés. Els talls van començar com una més de les protestes que hi va haver a Barcelona i altres parts de Catalunya després de la sentència del TS, però així com les altres manifestacions i concentracions van anar desapareixent, a la Meridiana shan mantingut dia a dia. Les conseqüències són evidents: conductors atrapats en embussos en una de les principals vies dentrada i sortida de la ciutat; nombroses línies dautobusos afectades; perjudicis a la xarxa comercial de la zona. A aquestes molèsties se li han afegit recentment episodis de violència amb conductors i manifestants contraris a lindependentisme. Veïns, conductors i comerços pateixen les conseqüències dunes protestes amb escassa participació però una alta capacitat disruptora de la vida quotidiana.

Seguir leyendo....


0 | 10 | 20 | 30 | 40 | 50 | 60


mirPod.com is the best way to tune in to the Web.

Chercher, découvrir, news, podcast francais, radios, webtv, videos. Vous trouverez du contenu du Monde entier et de la France. Vous pourrez créer votre propre contenu et le partager avec vos amis.


ACCEUIL add podcastAjouter votre Podcast FORUM By Jordi Mir & mirPod since April 2005....
A PROPOS Supporter lequipe mirPod Terms of Use BLOG OnlyFamousPeople MIRTWITTER